Två elever pluggar på Vuxnas Lärande i Sala

ANSÖKNINGSTIDER

Alla våra ansökningstider finns på: www.sala.se/vux.

I huvudsak köper vi gymnasiala utbildningar av vuxenutbildningen i Västerås och följer därför deras ansökningsprocess.  Observera att det är datumet som står under ”Salas sista ansökningsdag” som gäller.

Länkar att söka mer information på:

www.vasteras.se På denna sida kan du ansöka till utbildning på gymnasial nivå om du vet vad du vill och behöver läsa för att nå ditt mål. Det viktiga då är att du har ditt framtidsmål klart och vet vad du ska välja. Men självklart kan du kontakta studie- och yrkesvägledare för rådgivning.

www.arbetsformedlingen.se På denna sida kan du hitta lediga jobb, information om olika yrken i Sverige och framtidsutsikterna för jobb. Gå in under yrken/framtid för att gå vidare till yrken A- Ö. Läs om det yrket du är intresserad av att få veta mer om.

www.skolverket.se Detta är den myndighet som styr över vuxenutbildningen och här kan du hitta verktyg som du själv kan använda för att komma vidare i din utbildningsprocess – HÄR ÄR JAG? HIT VILL JAG? samt HUR GÖR JAG? Vidare kan du läsa om kursplaner och läroplaner för att få veta mer om vad som krävs och vad som ingår i de olika kurserna – titta under läroplaner/ämnen/kurser.

www.yhguiden.se Yrkeshögskolan är en skolform som samarbetar med företag utifrån efterfrågan på kompetens, därför är ca 30% av utbildningstiden förlagd på en arbetsplats, vilket innebär att du har stor chans att kunna få ett jobb på den arbetsplatsen som gör LIA;n (=lärande i arbetslivet).

www.studera.nu Detta är en sida där du kan se alla kurser och program som du kan läsa på universitet/högskola. Öppna den utbildning du är intresserad av för att se vilken behörighet som krävs.

www.antagning.se  Här kan du ansöka till program och kurser som du kan läsa på universitet och högskola. Denna sida uppdateras två gånger om året utifrån vilka utbildningar är möjliga att söka varje termin.

www.sacoguiden.se Här kan du hitta yrkesbeskrivningar på akademiska yrken samt intressetester där du får lite uppslag på vilka yrken som du kan titta mer på. Det finns även en hjälp till självhjälp i vägledning.

www.csn.se Här kan du gå in och läsa om studiefinansiering samt ansöka om studiemedel. Du kan även kolla hur mycket du kan få i studiemedel genom att använda deras beräkningsmall.

www.saco.se På denna sida kan du själv komma vidare i din valprocess genom att gå till studier och karriärval. Här finns även framtidsutsikter inom akademiska yrken och information om löneläget i olika yrken.

Universitet- och högskolerådet

ANSÖK VIA WEBBEN

Här kan du göra din webbansökan till Vård- och omsorgsutbildningen, grundläggande utbildning samt SFI.

GÅ TILL WEBBANSÖKAN

ANSÖK TILL GYMNASIAL UTBILDNING

Gå vidare till Västerås hemsida för ansökan till gymnasial utbildning.

GÅ TILL WEBBANSÖKAN