COVID -19

Allt sedan februari 2020 har coronapandemin gjort så att samhället tvingats vidta speciella åtgärder. En del av dem har säkert uppfattats som orättvisa eller hårda. Alla vi som jobbar med er elever vill att ni ska må bra och att ingen ska sprida smittan vidare.

Vad kan jag själv göra?

Det finns mycket man själv kan göra för att undvika smittan.

• Tvätta händerna noga med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Använd handsprit som ett komplement.
  • Håll avstånd.
  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Passa på att ta alla vaccinsprutorna.

Vad kan skolan göra?

Det har varit en väldigt lång period av restriktioner, fjärrstudier och förhållningskrav. Därför känns det väldigt befriande nu när samhället öppnas allt mer och vi kan nästan leva som vi gjorde innan covid-19. Var lite försiktiga bara! Smittspridningen är fortfarande ganska hög och det kan bli en tung situation om många fortsatt är sjuka.

Att vaccinera sig mot covid-19 är också en bra idé.

Vad ska jag tänka på när jag går ut?

Den 9 februari släpps restriktionerna. Detta betyder dock inte att pandemin är över riktigt än.

Det man fortfarande måste tänka på är att hålla avstånd och att tvätta händerna. Passa också gärna på att vaccinera dig! Om du inte har vaccinerat dig måste du fortfarande vara försiktig och visa sunt förnuft.

Vad gör jag om jag har fler frågor?

Hur ska vi veta om det helt plötsligt införs nya restriktioner? Eller om något förändras?

På Folkhälsomyndighetens webbplats, här, står all aktuell information. Det finns också information på Skolverkets hemsida, här, som kan vara av intresse. Här kan du läsa hur kommunen jobbar med frågor rörande corona och Covid-19.