E-SPORT

E-sport, elektronisk sport, är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler där de tävlande spelar olika sorters datorspel mot varandra. Datorspel utvecklar egenskaper såsom problemlösning, minne och språk om spelandet brukas engagerat och drivet. Utbildningen är utformad för att möta en av de snabbast växande marknaderna i världen.

VAD LÄR DU DIG?

E-sportsundervisningen på Kungsängsgymnasiet består av några olika delar. Du får såklart utvecklas inom ditt spelande, där du får lära dig att analysera dig själv och andra spelare. Du lär dig att läsa spelet på ett framgångsrikt sätt. Du kommer också att samarbeta i ett lag där ni kommer träna på er gruppdynamik och er samarbetsförmåga. I kursen ingår också att planera och genomföra aktiviteter för barn och ungdomar kopplade till League of Legends, där du får utveckla dina kunskaper kring marknadsföring och eventplanering – en stor del av den växande marknaden kring E-sport! Inom kursen ingår också undervisning kring mental hälsa och vikten av fysisk träning för att mentalt kunna prestera inom E-sporten.

Fokus är personlig utveckling, där vi fokuserar på den nivå du ligger på just nu, för att se vilka områden du själv som spelare behöver utvecklas inom.

SKOL-SM

Nu under hösten tänker Kungsängsgymnasiet ställa upp med ett lag i skol-SM i League of Legends. Vi säger ett jättestort lycka till!

UTBILDNINGENS UPPBYGGNAD

Denna valbara kurs är fortfarande till viss del under uppbyggnad. I år har kursen varit på 100 poäng, men det finns utrymme för förändringar av detta. Håll utkik!

Bedömningen sker i enlighet med ditt arbete.

Linnea Palmqvist

INRIKTNING PERSONLIG TRÄNARE

”Vi fick vara PT till våra lärare och det var riktigt kul. Då fick vi lära lärarna istället för tvärtom.”