FORDONS- OCH
TRANSPORTPROGRAMMET

Fordons- och transportprogrammet är en praktisk utbildning där du kan få jobb direkt efter gymnasiet. Här får du skruva, mecka och lösa tekniska problem. Du lär dig hur fordon fungerar från konstruktion till diagnostik och service. Vi går igenom mekaniken i bland annat motor, växellåda, fjädring, drivaxlar och bromsar.

MEKANISKA SYSTEM

Du löser tekniska problem och lär dig hur verktyg, maskiner, testinstrument och andra hjälpmedel används för reparation och service. Du förbereds för ett yrke där du får lära dig hantera olika situationer och lösa problem. Du kommer även att delta i ett UF-projekt (Ung Företagsamhet) och testa hur det är att driva företag.

PRAKTIK

Du får prova på hur det är att jobba med ditt yrke på en arbetsplats i 20 veckor under din APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

På Kungsängsgymnasiet har vi bra kontakter inom fordonsbranschen som kan vara till nytta för dig i framtiden. Det är även möjligt att göra sin praktik inom bilsporten och vara med på tävlingar.

INRIKTNINGAR

PERSONBILSTEKNIK – Här på Kungsängsgymnasiet erbjuder vi inriktningen personbilsteknik där du lär dig om diagnostik, reparation och service av lätta fordon.

POÄNGPLAN

GYMNASIEGEMENSAMMA & PROGRAMÄMNEN

0

INRIKTNING PERSONBIL

0

PROGRAMFÖRDJUPNING

0

INDIVIDUELLT VAL

0

GYMNASIEARBETE

0
 
 

Josefine Nittler

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

”Jag tänkte från början välja gymnasium i Västerås för att få göra något på annan ort ett tag, men jag testade att stanna kvar i Sala och ångrar det verkligen inte.”