STUDENTEN

Fredagen den 2 juni 2023 kommer eleverna i årskurs 3 på Kungsängsgymnasiet att ta studenten.

Studentsången

Text: Herman Sätherberg
Musik: Prins Gustav

Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
och vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro!
Där de härliga lagrarna gro!
Hurra!

Mösspåtagning

Fredagen den 26 maj klockan 9.00 samlas klasserna utanför kullen vid D-huset för en efterlängtad mösspåtagning. Vid dåligt väder, eller oförutsedda händelser, är vi inomhus istället.

Volleybollturnering

Mer information kommer lite senare!

Studentfotografering

Det kommer att finnas fotografer på plats både under mösspåtagningen och studentdagen. Såväl gruppfoton som vimmelbilder kommer att tas!

Information till anhöriga

Från 14.30, fredagen den 3 juni, är torget studenternas! Det kommer att finnas möjlighet att köra in såväl flak som enskilda bilar från den tidpunkten. Flak såväl som bilar kör in från Rådhusgatan och kör ut samma väg. Studenttåget avgår från Kungsängsgymnasiet 15.15 och borde vara framme på torget någon gång mellan 15.30 och 15.45.

Studentdagen fredag 2 juni

Nu är kyrkan bokad och torghandeln informerad om att studentfestligheterna i Sala blir som de alltid har varit. Studenterna samlas i sina klasser för själva högtiden och betygsutdelningen i Kristina kyrka klockan 12.00 fredagen den 2 juni. Därefter bjuder skolan på en trerätters lunch i matsalen som dagen till ära smyckats med vita dukar. 15.15 är det så dags för studenttåget som leder från baksidan av B-huset via villaområden ner till stora torget och den så hett efterlängtade framtiden!