STUDENTEN

Onsdagen den 5 juni 2019 kommer eleverna i årskurs 3 på Kungsängsgymnasiet att ta studenten.

Studentsången

Text: Herman Sätherberg
Musik: Prins Gustav

Sjungom studentens lyckliga dag,

låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Än klappar hjärtat med friska slag,

och den ljusnande framtid är vår.

Inga stormar än

i våra sinnen bo,

hoppet är vår vän,

och vi dess löften tro,

när vi knyta förbund i den lund,

där de härliga lagrarna gro!

Där de härliga lagrarna gro!

Hurra!

Mösspåtagning

Mösspåtagningsceremonin startar kl. 9.00 tisdagen 28 maj. Eleverna i årskurs 3 samlas vid skolans flaggstång utanför A-huset.

Volleybollturnering

Studenter vs. skolpersonal tisdag 29 maj kl. 11.00.

Traditionsenligt möter avgångseleverna i årskurs 3 skolans personal i en volleybollmatch på skolans utomhusplan. Innan matchen är det en öppen vollybollturnering mellan olika lag på skolan bestående av både personal och elever.

Kl. 12.00 bjuds det på grillade hamburgare vid volleybollplanen.

Studentfotografering

Tisdag 28 maj kl. 9.00-11.00
Vimmelbilder mösspåtagningen och klassbilder.

Torsdag 30 maj kl. 17.00-18.30
Vimmel- och porträttbilder på studentbalen.

Onsdag 5 juni kl. 9.00-17.00
Vimmelbilder vid frukost, avslutning i kyrkan, studentlunch och studenttåget.

Studentdagen onsdag 5 juni

Avslutning och betygsutdelning i Kristina kyrka
kl. 13.00.

Studentlunch i Kungsängsgymnasiets matsal Silverskeden kl. 15.00.

Studenttåget – Samling och uppställning kl. 17.00 för samtliga klasser på Kungsängsgymnasiets gård bakom B- huset (fanbärande skolklass först) för traditionell avmarsch mot Stora torget kl. 17.15.

Marschväg – Ö. Tulegatan – Kungsängsgatan – Kålgårdsgatan – Norrbygatan – Stora torget.

Parkering på Stora Torget – Efter kl. 15.00 får bilar och andra fordon köra in på Stora Torget. Alla fordon parkeras med fronten mot Gruvgatan, för att underlätta utfart från torget.

Läs mer om vad som gäller för Studentflak och karnevalståg på Transportstyrelsens webbplats.