SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning för dig som är intresserad av människor, samhällsfrågor, demokrati, språk och kommunikation. Utbildningen passar dig som är nyfiken på hur samhället är uppbyggt, på vem och vad som styr utvecklingen.

NYFIKEN PÅ SAMHÄLLET

Här studerar du människan och världen. Du får träna på att reflektera, reagera och agera kring samhällsfrågor både globalt, lokalt och historiskt. Vi gör egna undersökningar av aktuella händelser. Dessa dagsaktuella frågor analyserar och diskuterar vi tillsammans. Vi har dessutom kontakt med politiker och besöker kommunfullmäktige, landsting, tingsrätt, riksdag och har internationella samarbeten med möjlighet till kortare utlandsstudier.

Vi tycker att det ska kännas lika naturligt och lätt att åka utomlands som att åka till riksdagen i Stockholm. Här får du möjlighet att resa, besöka nya platser och knyta kontakter.

INRIKTNINGAR

SAMHÄLLSVETENSKAP - Denna inriktning innebär fördjupande kurser inom geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Genom att läsa den här inriktningen får du en ännu bredare utbildning i ryggen, vilket ökar dina valmöjligheter ytterligare när du sedan ska välja högre utbildning.

BETEENDEVETENSKAP - Om du är intresserad av mänskligt beteende och psykologi är denna inriktning något för dig. Här lär du dig vad som formar och påverkar oss, krishantering och hur vi socialiseras i olika grupper. Du lär dig även att jämföra olika psykologiska perspektiv och teorier.

INTERNATIONELLA SAMARBETEN

Vill du få en upplevelse utöver det vanliga? Då finns möjligheten att delta i utbyten med ungdomar från andra EU-länder eller göra delar av ditt gymnasiearbete utomlands. Vi har spännande saker på gång. Vill du veta mer? Läs om vårt Erasmusprojekt här.

PROGRAMPLAN

GYMNASIEGEMENSAMMA & PROGRAMÄMNEN

0

INDIVIDUELLT VAL

0

GYMNASIEARBETE

0

INRIKTNING SAMHÄLLSVETENSKAP

0

PROGRAMFÖRDJUPNING

0

INRIKTNING BETEENDEVETENSKAP

0

PROGRAMFÖRDJUPNING

0
 
 

INTRESSET FÖR OMGIVNINGEN

Gymnasiet är inte som jag först trodde. Vi möts av respekt från lärarna och de försöker verkligen ge oss roliga uppgifter även då vi jobbar med svåra saker och besvärliga ämnen. Det jag tycker bäst om med Kungsängsgymnasiet är att skolan prioriterar varenda en av oss som studerar här.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som är högskoleförberedande om man vill läsa vidare.

Programmet passar oss som är intresserade av människor, samhälle, demokrati, språk och kommunikation. Vi tränar på att reflektera, reagera och agera kring samhällsfrågor globalt, lokalt och historiskt. 

Våra lärare är oerhört bra. Det är så tydligt att de är välutbildande och kan sin sak. De är bra på att lära ut och har inga problem med att komma ner på elevernas nivå och förklara så att vi förstår.

 

Alma Axelsson

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

”Jag valde samhäll eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville bli när jag slutade nian. Det är en bred linje där jag får stora valmöjligheter inför framtiden.”