VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
Vård- och omsorgsprogrammet är ett bra val för dig som i framtiden vill jobba med något betydelsefullt och hjälpa andra människor.
FRAMTID INOM VÅRD OCH HÄLSA
På vård- och omsorgsprogrammet utbildar du dig till undersköterska. Här kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och omvårdnadsvetenskap för att du ska få en helhetssyn på människan.
Du får möjligheten att utveckla din förmåga att planera, utföra och utvärdera vård- och omsorgsuppgifter och lära dig bemöta människor med olika behov.
Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram. Direkt efter studenten är du anställningsbar som undersköterska.
Vård– och omsorgscollege
Vård- och omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Det är också en kvalitetsstämpel som visar att den som utbildat sig här har gått en utbildning i nära samverkan med arbetslivet, och därmed har goda chanser att få jobb.
Läs mer genom att följa länken: Vård- och omsorgscollege
APL – Praktik
Du har minst 15 veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) då du gör din praktik på arbetsplatser. Väljer du att göra din praktikplats inom regionen ska du kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Gymnasiearbete
I slutet av vård- och omsorgsprogrammet gör du ett gymnasiearbete som prövar att du tillgodogjort dig programmets mål.
Internationella samarbeten
Du har möjlighet att göra delar av din praktik och ditt gymnasiearbete utomlands inom ramen för vårt EU-projekt via Erasmus+.
Yrkesexamen
Du får behörighet att arbeta som undersköterska eller personlig assistent direkt efter att du tagit din gymnasieexamen. Programmet ger behörighet till studier på universitets- och högskolenivå.