Vad är grejen med naturvetenskapsprogrammet?

Kungsängsgymnasiet Nyheter

Nu har turen kommit till naturvetenskapsprogrammet! Martin Hällgren är programansvarig här och han är den som har fått svara på fem snabba frågor. Som vanligt, inga planer, betyg, meritpoäng… Bara bra svar! Vi kör!

1. Vad är det som gör ert program annorlunda från andra?

Det här programmet handlar om matte och naturvetenskap. Vi går till botten med olika problem och slutar inte förrän vi tagit reda på svaren!

2. Vad gör man?

Get här programmet innebär också en massa praktiskt arbete. Genom till exempel en massa olika experiment tar vi reda på om våra teorier stämmer. Vi grottar ner oss i matteproblem, kollar lite tillbaka på naturvetenskaplig historia samtidigt som vi också har lektioner i svenska, engelska och språk och så… Något riktigt kul som vi gör är att testa en del teorier i verkligheten! Vi går ut i skogen, till en sjö eller varför inte en djurpark och har lektioner IRL på riktigt.

3. Vilka söker till er?

Du som söker till naturvetenskapsprogrammet gillar att plugga. Du har lätt för ämnen som biologi, fysik, kemi och matte. Dessutom tycker du att de är de mest intressanta och spännande ämnen som finns! När man verkligen får tid att gå till botten med olika problem och inte ge sig förrän man vet e x a k t hur något funkar mår du som allra bäst. Sådant kan just det här programmet erbjuda!

4. Vad kan man göra sen? Efter programmet?

Den som går ut naturvetenskapsprogrammet har alla chanser i världen att plugga vidare. Många väljer att läsa på universitet eller högskola för att bli läkare, veterinär, tandläkare, forskare eller varför inte lärare! Det finns SÅ många val…

5. Ge de allra bästa argumenten för att söka till just ert program!

Du söker hit för att du verkligen vill. Du känner att det här programmet kan ge dig chansen att utvecklas, att låta dig plugga så mycket som du vill och att träffa andra som faktiskt tycker som du.